Telefooncirkel

Telefooncirkel, een groep mensen die elkaar dagelijks belt

De telefooncirkel is voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact, bijvoorbeeld uit veiligheidsoverwegingen. Of omdat u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten door uw leeftijd, handicap of ziekte. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt.

telefooncirkel

Voortaan door het Rode Kruis met UVV

Op 1 juli 2021 is Palet Welzijn gestopt met het mede organiseren van de telefooncirkels in Zoetermeer. De telefooncirkels worden voortaan op volledig vrijwillige basis georganiseerd door het Rode Kruis in nauwe samenwerking met UVV. Dit vindt plaats vanuit het Rode Kruisgebouw aan de Clauslaan 2A te Zoetermeer.

Veilig gevoel

Dagelijks, dus ook in de weekenden en op feestdagen, worden de telefooncirkels vanuit het Rode Kruis georganiseerd en wordt hulp -indien nodig- geregeld. Dit geeft deelnemers aan de telefooncirkel een veilig gevoel.

Als voorheen vinden de telefooncirkels op dezelfde wijze doorgang. Een stedelijk georganiseerde voorziening  waaraan deelnemers 365 dagen per jaar kunnen meedoen voor onderling sociaal contact. Wanneer de deelnemer niet opneemt en er een vermoeden is dat er iets is gebeurd, wordt er hulp ingeschakeld.

Telefoonnummer hetzelfde

De huidige deelnemers merken van deze overname door de twee vrijwilligersorganisaties niets en het telefoonnummer waaronder de telefooncirkel bereikbaar is, blijft ongewijzigd 088-0234233.

Ook meedoen of meer informatie?

Neem dan contact op via T. 088 0234233 (lokaal tarief). Bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.