Ouderenbus Zoetermeer

Naast het gewone openbaar vervoer rijdt in Zoetermeer de Ouderenbus. Er rijden twee ouderenbussen door Zoetermeer; buslijn 65 en 66. In de bus zijn 8 zitplaatsen. De vrijwillige chauffeur helpt u met in en uitstappen. U kunt rustig uw rollator of boodschappenwagentje meenemen. Natuurlijk kunt u ook een begeleider meenemen en in overleg met de chauffeur is ook uw huisdier welkom.

Ouderenbus Zoetermeer

Voor wie?

De Ouderenbus is in het bijzonder bedoeld voor mensen met een mobiliteitshandicap. Voor het reizen met de Ouderenbus heeft u een plaatsbewijs nodig van Palet Welzijn (een strippenkaart of OV-chipkaart is niet geldig). U moet in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs om aan te tonen dat u 65 jaar of ouder bent. Indien u jonger dan 65 jaar bent en een mobiliteitshandicap heeft dan moet u een vervoerspas aanvragen.

Wanneer?

De Ouderenbus rijdt van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 uur tot 16.00 uur. Wilt u overstappen? Dan kunt u dat kosteloos doen. In de zomermaanden rijdt de Ouderenbus op de maandagmiddagen naar diverse extra bestemmingen.
Route en tijden Bus 65
Route en tijden Bus 66

Zomerprogramma Ouderenbus

Palet Welzijn rijdt vanaf eind mei op maandagen weer naar diverse zomerse bestemmingen.

Er wordt met een A en een B route gereden, zodat zoveel mogelijk passagiers in de gelegenheid worden gesteld extra bestemming te bezoeken. Vanwege de beperkte capaciteit van beide voertuigen geldt wel het principe VOL=VOL.
Zomerprogramma ouderenbus 2018

Wilt u persoonlijk iemand spreken? Dan kunt u bellen naar T 088 02 34 232 (lokaal tarief). Meer informatie over o.a. het aanvragen, verkooppunten, routes en vertrektijden vindt u in onderstaande folder:
Dienstregeling Ouderenbus 2018