Platform Eenzaamheid Waddinxveen

Eenzaamheid doorbreken….
Eenzaamheid. Niemand kiest er voor, maar het overkomt mensen wel. Iedereen kent het gevoel. Er alleen voor staan is voor iedereen weer anders. Het kan zijn dat je al langer eenzaam bent, maar er nu genoeg van hebt. Maar eenzaamheid kan ook plotseling komen. Bijvoorbeeld na een ongeluk, het krijgen van een handicap, het overlijden van je partner of na een scheiding.

Sommige mensen lijden zwaar onder eenzaamheid. De kans bestaat dat ze minder goed voor zichzelf zorgen. Eenzame mensen vinden het vaak lastig om over hun eenzaamheid te praten.

In Waddinxveen bestaat het platform eenzaamheid. Het platform richt zich op groepen van alle leeftijden. Partijen uit de (ouderen)zorg, welzijn en diverse vrijwilligersdiensten spreken met elkaar en werken samen binnen het team Wadwijzer. Informatie over activiteiten en ander passend aanbod voor mensen die eenzaam zijn in de wijk wordt uitgewisseld. De partijen weten van elkaars diensten en mogelijkheden. Doordat de lijntjes kort zijn, kunnen we samen sneller ondersteuning bieden.

Wat kun je doen als je eenzaam bent of wanneer je het vermoeden hebt dat iemand eenzaam is?

Neem dan contact op met Wadwijzer. Wadwijzer is hét centrale loket voor inwoners van Waddinxveen met vragen over zorg, welzijn en wonen. Op de website wadwijzer.info kun je zelf op zoek naar informatie en de juiste organisaties in Waddinxveen. Wil je verdere ondersteuning of heb je vragen, dan kun je terecht bij het team Wadwijzer.

Contactgegevens Wadwijzer

Telefoon 14 01 82
E-mailadres wadwijzer@waddinxveen.nl

Inloopspreekuren Wadwijzer

Anne Frank Centrum
Jan van Bijnenpad 1
2242 VS Waddinxveen
Elke maandag van 13.00 – 14.00 uur.

‘Naast de school’
Kerkstraat 13
2742 BG Waddinxveen
Elke donderdag van 9.00 – 10.00 uur.