Beweegroutes

Lekker buiten bewegen

Veel mensen gaan maar wat graag buiten sporten aangezien lokale sportscholen en verenigingen dicht zijn. Het is dé manier om je lichamelijk en geestelijk gezond te houden! Beweging zorgt voor het verminderen van hart- en vaatziekten en diabetes en gaat somberheid tegen en dat komt ons allen ten goede!

Beweegroutes in verschillende wijken

In Waddinxveen zijn vier beweegroutes uitgezet. Je hebt vast wel eens van die gele bordjes met beweegoefeningen gezien! Het idee is eenvoudig: bewegen aan de hand van borden met aanwijzingen voor beweegoefeningen, geplaatst bij lantaarnpalen, banken en ander straatmeubilair. Elke beweegroute bestaat uit elf verschillende borden.

Ter hoogte van ‘het parkje’ achter het Anne Frank Centrum, bij Zonnig Zuid in de Victorwijk, bij het speelveld Zonnehof in de wijk Zuidplas en bij de Tollenslaan in Noord, vind je de WADbeweegroutes waar je zelfstandig of onder begeleiding op eigen niveau in beweging kunt zijn. Van knie heffen en strekoefeningen tot aan loop- en balansoefeningen. De route is voor iedereen toegankelijk, van jong tot oud!

Meedoen met een groepje

Via Palet Welzijn brengt coördinator Maja Postma groepjes senioren bij elkaar die onder leiding van een coach aan de slag gaan.
Ook meedoen? Neem contact op Maja Postma via E. m.postma@paletwelzijn.nl of T. 088 02 34 247. Deelname is gratis!