Vrijwilligerswerk

Iets doen voor een ander is erg leuk om te doen. Je verbreedt je wereld. Je ontmoet nieuwe mensen. Jouw kennis kan waardevol zijn voor andere mensen. Andere mensen inspireren jou weer. Het geeft een goed gevoel om wat voor andere te kunnen betekenen. Wil je iets doen voor andere mensen, maar je weet nog niet precies wat, waar en hoe vaak? Wij kunnen je daarbij helpen.

Bij Palet Welzijn zijn er veel manieren om iets te doen wat bij jou past. Alle activiteiten die Palet Welzijn verzorgt worden ondersteund door vrijwilligers. Er zijn ruim 700 vrijwilligers zijn dagelijks actief in diverse locaties van Palet Welzijn. Denk hierbij aan de restaurants, ouderenbus, maaltijdvoorziening, bewegen voor ouderen, activiteiten in de verpleeghuizen en dienstencentra en signalerend huisbezoek. De rolstoelvierdaagse zou niet bestaan als er geen vrijwilligers waren. Deze vrijwilligers maken veel mogelijk. Zij helpen waar ze kunnen en zetten zich voor 100% in om ouderen en mensen met een beperking zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen en deel te laten nemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Wilt u ook vrijwilligerswerk doen? Dan zijn er bij Palet Welzijn diverse mogelijkheden.

telefooncircel
vrijwilligerswerk
vrijwilligerswerk

Vrijwilliger in de woonzorgcentra

U kunt helpen met koffie schenken, helpen bij de maaltijden, ondersteunen bij activiteiten en spelletjes of gewoon een praatje maken.

Vrijwilliger mantelzorgondersteuning

In een 1 op 1 situatie ondersteunt u de mantelzorger zodat deze even tijd heeft voor zich zelf. U onderneemt een activiteit met de verzorgde, maakt een praatje of leest voor uit de krant. Soms bent u gewoon “aanwezig”. De mantelzorger heeft even vrijaf en kan de zorg zo langer en beter volhouden.

Vrijwilliger

Vrijwilliger op de ouderenbus bij de telefooncirkel of bij de maaltijdenservice? Dat kan natuurlijk ook. Wilt u weten wat deze diensten inhouden, kijk dan bij Zoetermeer. Daar vindt u deze diensten.

Wilt u onze laatste nieuwsbrief lezen?

Nieuwsbrief de Vrijwilliger Centraal, voorjaar 2019
Nieuwsbrief de Vrijwilliger Centraal, najaar 2018
Nieuwsbrief de Vrijwilliger Centraal, voorjaar 2018
Nieuwsbrief de VrijwilligerCentraal, najaar 2017

Wilt u vrijwilligerswerk doen bij Palet Welzijn?
Vacaturebank vrijwilligers

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat bij u past, neem dan vrijblijvend contact op met Palet Welzijn.