Vrijwilligerswerk


Iets doen voor een ander is leuk om te doen. Je verbreedt je wereld. Je ontmoet nieuwe mensen. Jouw kennis kan waardevol zijn voor andere mensen. En zij inspireren jou weer.
Het geeft een goed gevoel om wat voor andere mensen te kunnen betekenen.
Wil je iets doen voor anderen, maar je weet nog niet precies wat, waar en hoe vaak? Wij helpen je daarbij.

Doen wat bij je past

Er zijn veel manieren om bij ons iets te doen wat bij jou past. Alle activiteiten die Palet Welzijn verzorgt in diverse gemeentes worden ondersteund door vrijwilligers. Hele uiteenlopende werkzaamheden, denk hierbij aan hulp in de wijkrestaurants, activiteiten in buurthuizen, maaltijden bezorgen bij ouderen, chauffeurswerk, bewegen of wandelen met ouderen, een mantelzorger af en toe ontlasten, helpen bij activiteiten in woonzorgcentra of dienstencentra en een huisbezoek afleggen. En nog veel meer. Er is echt van alles mogelijk.

Vrijwilligers maken meer mogelijk

Onze vrijwilligers maken veel mogelijk. Zij helpen waar ze kunnen en zetten zich voor 100% in om ouderen en mensen met een beperking zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Met de hulp van vrijwilligers kunnen we net dat stapje extra doen en zo het verschil maken voor veel mensen.

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen? Lees hieronder meer.

telefooncircel
vrijwilligerswerk
vrijwilligerswerk

Vrijwilliger in de woonzorgcentra bij WelThuis

In de verschillende WelThuis-huizen horen vrijwilligers er helemaal bij. Er is van alles te doen. Bijvoorbeeld helpen met koffie schenken, bij de maaltijden, de wandelgroep, ondersteunen bij activiteiten en spelletjes of gewoon een praatje maken met de bewoners.

Thuisvrijwilliger

Als thuisvrijwilliger ondersteun je een mantelzorger. Het doel is om de mantelzorger af en toe te ontlasten zodat hij of zij even tijd heeft voor zichzelf. Je gaat bijvoorbeeld een activiteit doen met degene voor wie de mantelzorger zorgt, maakt een praatje, een wandeling of leest voor uit de krant. En soms ben je gewoon “aanwezig”. De mantelzorger heeft even vrijaf en kan de zorg zo langer en beter volhouden.

Vrijwilliger buurtcentra

In de buurt -en wijkcentra is altijd wat te doen. Er wordt van alles georganiseerd voor bijvoorbeeld ouderen en mantelzorgers. Zo kunnen zij elkaar ontmoeten, actief zijn en onder de mensen blijven. De vrijwilligers, die zelf ook vaak in de wijk wonen, ondersteunen hier op verschillende manieren bij.

Vrijwilliger in Zoetermeer, Gouda of Waddinxveen?

In de verschillende gemeentes zijn vrijwilligers onlosmakelijk verbonden met onze dienstverlening. Bijvoorbeeld in Zoetermeer als vrijwillige chauffeur op de ouderenbus, vrijwilliger bij de telefooncirkel, maaltijdenservice of in de dienstencentra. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Dat geldt ook voor onze diensten in Gouda waar vrijwilligers bijvoorbeeld werken in de buurtcentra, de papierwinkel of de weggeefwinkel en in Waddinxveen bijvoorbeeld als gastvrouw of chauffeur.
Kijk hier wat de specifieke mogelijkheden zijn voor Zoetermeer, Gouda en Waddinxveen.

Nieuwsblad de Vrijwilligercentraal

Speciaal voor onze vrijwilligers brengen we 2 maal per jaar een nieuwsblad uit. Hier vind je allerlei informatie over workshops, activiteiten en andere actuele artikelen voor en door vrijwilligers.

Interesse in vrijwilligerswerk?

Wil je eens kijken wat je allemaal kunt doen als vrijwilliger bij Palet Welzijn? Je vindt de verschillende vacatures in de Vacaturebank vrijwilligers.

Wil je eerst wat meer informatie of uitzoeken wat bij je past, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek!