Palet Welzijn & Corona

De maatregelen rondom het Coronavius hebben grote invloed op ons dagelijks leven. Dat geldt voor iedereen, maar in het bijzonder voor de personen waarvoor Palet Welzijn haar dienstverlening heeft opgezet. Ouderen zijn een kwetsbare groep, maar dat geldt ook voor vrijwilligers, mantelzorgers en hun naasten waar zij voor zorgen.

Het is dan ook extra belangrijk om alle maatregelen in acht te nemen. En tegelijkertijd doen wij er alles aan om u op andere manieren van dienst te zijn en sociaal isolement zoveel mogelijk tegen te gaan.

Versoepelingen per 1 juni

Nu er vanuit de overheid per 1 juni versoepelingen zijn aangekondigd kunnen de inloop- en dienstencentra op afspraak weer open; uiteraard wel met een aangepast activiteitenprogramma. Dit gebeurt in overleg met de gemeente waar we werken en met behulp van de vereiste protocollen.  Zowel medewerkers, vrijwilligers en deelnemers dienen deze in acht te nemen. Om duidelijk te geven welke regels in verschillende situaties gelden zijn er Beslisbomen corona gemaakt.

Bekijk de Beslisbomen corona voor medewerkers, vrijwilligers en cliënten

 

Hieronder vindt u onze algemene maatregelen en specifiek voor Zoetermeer, Waddinxveen en Gouda.

Algemene maatregelen, voor alle regio’s

🔸 Alle activiteiten en bijeenkomsten van Palet Welzijn zijn afgelast tot tenminste 1 juni 2020.
🔸 Alle inlooppunten van Palet Welzijn (Waddinxveen en Zoetermeer) zijn gesloten.
🔸 Bezoekers en medewerkers met verkoudheidsklachten en koorts worden verzocht thuis te blijven.
🔸 Wij volgen de richtlijnen van het RIVM.
🔸 Er worden geen huisbezoeken gedaan, wel is telefonisch contact of beeldbellen mogelijk.

7 dagen per week bereikbaar

Palet Welzijn is speciaal gedurende deze periode 7 dagen per week telefonisch en per mail bereikbaar van 09.00-17.00 uur. Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen en deze moeilijke periode goed door te komen. Trek vooral aan de bel als u hulp nodig hebt, als u zich alleen voelt of met iemand wilt praten. Wij helpen u graag waar we kunnen!

T. 0800 935 945 6
E. info@paletwelzijn.nl

Zoetermeer

🔸 In Zoetermeer zijn de wijkrestaurants, Eetcafé de Leyens op de Gondelkade en Eetcafé Meerzicht op de Albrandswaard gesloten. Zij kunnen nog wel maaltijden afleveren bij bewoners.
🔸De maaltijdservice in Zoetermeer gaat door.
 Voor meer informatie neemt u contact op met Palet Welzijn T. 088 0234 234
🔸Boodschappen kunnen door vrijwilligers in de wijk gedaan worden. Neem hiervoor contact op met de Cliëntondersteuner in uw wijk of bel met Palet Welzijn op T. 0800 935 945 6
🔸 De ouderenbus rijdt niet, voor noodzakelijk vervoer kunt u contact opnemen met de Cliëntondersteuner in uw wijk of bel met Palet Welzijn op T. 0800 935 945 6
🔸 Mantelzorgers die zich zorgen maken, vragen hebben of willen praten kunnen terecht bij onze coördinatoren mantelzorgondersteuning op T. 06 27 291 464 of per mail op zoetermeer@mantelzorgcentraal.nl

Contact per wijk

Onze cliëntondersteuner (voorheen ouderenadviseur) in de wijk is bereikbaar voor vragen en/of kan u verder op weg helpen.

Wijk Buytenwegh, de Leyens en Oosterheem
Sabine Wendling, tel. 088 0234 213
E-mail: s.wendling@paletwelzijn.nl

Wijk Meerzicht
Corina Benschop, tel. 088 0234 211
E-mail: c.benschop@paletwelzijn.nl

Wijk Seghwaert Noordhove
Linda Ligtvoet, tel. 088 0234 214
E-mail: l.ligtvoet@paletwelzijn.nl

Wijk Rokkeveen
Gabriëlle Verhaegen, tel. 088 0234 212
E-mail: g.verhaegen@paletwelzijn.nl

Wijk Dorp, Driemanspolder, Palenstein en Stadscentrum
Dorine Wind, tel. 088 0234 215
E-mail: d.wind@paletwelzijn.nl

Overig hulp in Zoetermeer

Zoetermeer voor elkaar
In Zoetermeer brengt de website en Facebookpagina Zoetermeer voor elkaar (zoetermeervoorelkaar.nl/coronahulp-kom-in-actie) vragen om hulp en aanbod van hulp gratis bij elkaar, voor zowel particulieren als maatschappelijke organisaties.

 

Waddinxveen

🔸 In Waddinxveen is het Anne Frank Centrum gesloten. De Open tafel vindt niet plaats.
🔸 Er kunnen vriesverse maaltijden besteld worden. Voor 
informatie en bestellen kunt u tussen 9.00-10.30 uur bellen met T. 088 0234 255
🔸 Het seniorenvervoer rijdt op dit moment niet.
🔸 De duofiets is niet beschikbaar.
🔸 Mantelzorgers die zich zorgen maken, vragen hebben of willen praten kunnen terecht bij onze coördinator mantelzorg op T. 088 0234 226 of per mail op d.schipper@paletwelzijn.nl

Contact Palet Welzijn Waddinxveen

Wanneer u zich zorgen maakt over uw situatie, kunt u rechtstreeks contact opnemen met:

Ouderenadviseur Antoinette in ’t Hout
T. 088 0234216
E. a.inthout@paletwelzijn.nl

Mantelzorgcoördinator Daniëlle Schipper
T. 088 0234226
E. d.schipper@paletwelzijn.nl

Activiteitencoördinator Maja Postma (alleen over vragen rondom activiteiten)
T. 088 0234247
E. m.postma@paletwelzijn.nl

Overig hulp in Waddinxveen

Boodschappen kunnen door vrijwilligers gedaan worden. Neem hiervoor contact op HIP Helpt Waddinxveen op T. 06 40 000 314 of E. waddinxveen@hiphelpt.nl

Is het stil om u heen, heeft u niemand om mee te praten? Een telefoontje, een beetje aandacht en een luisterend oor, kan in deze periode heel erg welkom zijn. Meldt u aan voor een belmaatje bij Margo Vreeburg van Vrijwilligerswerk Waddinxveen via T. 0182 601729.

Wadwijzer is het loket in Waddinxveen waar u terecht kunt voor al uw vragen over wonen, zorg en welzijn. Op de website www.wadwijzer.info  vindt u informatie over diverse thema’s en bijbehorende contactgegevens. Telefonisch kunt u Wadwijzer bereiken via T. 14 0182 op werkdagen tot 17.00 uur en op vrijdag tot 12.30 uur. De medewerkers van team Wadwijzer kijken samen met u naar een passende oplossing en helpen u op weg.

 

Gouda

In Gouda kunnen ouderen en mantelzorgers voor vragen en hulp terecht bij het Sociaal Team Gouda. Bereikbaar via 088- 900 4321 of per mail info@sociaalteamgouda.nl.
De inloop van het Sociaal Team is voorlopig op alle locaties gesloten.

Overzicht hulpinitiatieven Gouda
Overzicht hulpinitiatieven landelijk