Palet Welzijn & Corona

De maatregelen rondom het Coronavius hebben grote invloed op ons dagelijks leven. Dat geldt voor iedereen, maar in het bijzonder voor de personen waarvoor Palet Welzijn haar dienstverlening heeft opgezet. Ouderen zijn een kwetsbare groep, maar dat geldt ook voor vrijwilligers, mantelzorgers en hun naasten waar zij voor zorgen.

Het is dan ook extra belangrijk om alle maatregelen in acht te nemen. En tegelijkertijd doen wij er alles aan om u op andere manieren van dienst te zijn en sociaal isolement zoveel mogelijk tegen te gaan.

Harde lockdown per 15 december 2020

Gisteren sprak onze minister-president Mark Rutte ons toe. Zijn boodschap was duidelijk: het virus grijpt snel om zich heen en daarom gaat Nederland de komende 5 weken  in een harde lockdown.

De hoofdregel is dat alle plaatsen waar mensen samenkomen worden gesloten en dat we zoveel mogelijk thuis blijven. Daarop zijn enkele uitzonderingen, waaronder voor wijk- en buurtcentra.

Wij hoeven dus niet alles te annuleren, maar er zijn wel aanpassingen.

Alle beweegactiviteiten en ook biljart worden geannuleerd. De recreatieve dagbesteding gaat wel door en ook de Open tafel. Bekijk hieronder wat dit betekent voor de activiteiten in onze centra in Zoetermeer en Waddinxveen.

Het gebruik van mondkapjes in openbare ruimtes blijft verplicht. Dit geldt dus ook voor alle dienstencentra van Palet Welzijn. Zodra men op één plek op 1,5 meter afstand zit, mag het kapje af. Bij verplaatsingen moet het mondkapje weer op.

De horeca, dus de wijkrestaurants in Meerzicht en De Leyens zijn tot zeker 19 januari december gesloten. Afhalen en bezorgen blijft wel mogelijk.

Wilt u de meest recente overheidsmaatregelen nalezen? Bekijk dan het bericht van de Rijksoverheid ‘Lockdown om contacten te voorkomen’.

Om duidelijk aan te geven welke regels in verschillende situaties gelden zijn er Beslisbomen corona gemaakt voor medewerkers, vrijwilligers en cliënten:

Beslisboom cliënten

Beslisboom medewerkers

Beslisboom vrijwilligers

Hieronder vindt u onze algemene maatregelen en specifiek voor Zoetermeer, Waddinxveen en Gouda.

Algemene maatregelen, voor alle regio’s

🔸 Besloten activiteiten zoals de dagbesteding en de Open tafel gaan door. Vrije inloop is gesloten met uitzondering van aangekondigde bezoeken. Alle beweegactiviteiten (incl. biljart) gaat niet door.
🔸 Bezoekers en medewerkers met verkoudheidsklachten en koorts dienen thuis te blijven.
🔸 Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM.
🔸 Er worden beperkt huisbezoeken gedaan, telefonisch contact of beeldbellen hebben de voorkeur.

Extra bereikbaarheid

Palet Welzijn verruimt de bereikbaarheid weer, in ieder geval tot eind januari. De tijden zijn van 09:00 tot 17:00 uur op werkdagen.

T. 0800 935 945 6      (op werkdagen van 09.00-12.30 uur)
E. info@paletwelzijn.nl

Zoetermeer

🔸 In Zoetermeer is de horecafunctie in de wijkrestaurants, Eetcafé de Leyens op de Gondelkade en Eetcafé Meerzicht op de Albrandswaard gesloten. Het is wel mogelijk om af te halen of maaltijden af te leveren bij bewoners.
🔸De maaltijdservice in Zoetermeer gaat door.
 Voor meer informatie neemt u contact op met Palet Welzijn T. 088 0234 234
🔸Boodschappen kunnen door vrijwilligers in de wijk gedaan worden. Neem hiervoor contact op met de Cliëntondersteuner in uw wijk of bel met Palet Welzijn op T. 0800 935 945 6
🔸 De ouderenbus rijdt volgens de dienstregeling vanaf 16 juni 2020. We volgen hierbij de maatregelen die ook voor het openbaar vervoer gelden. Kijk op op onze pagina Ouderenbus voor de spelregels en contactinformatie.
NB. de extra uitstapjes op de maandagen zijn geannuleerd.
🔸 Mantelzorgers die zich zorgen maken, vragen hebben of willen praten kunnen terecht bij onze coördinatoren mantelzorgondersteuning op T. 06 27 291 464 of per mail op zoetermeer@mantelzorgcentraal.nl

Contact per wijk

Onze cliëntondersteuner (voorheen ouderenadviseur) in de wijk is bereikbaar voor vragen en/of kan u verder op weg helpen.

Wijk Buytenwegh, de Leyens en Oosterheem
Sabine Wendling, tel. 088 0234 213
E-mail: s.wendling@paletwelzijn.nl

Wijk Meerzicht
Corina Benschop, tel. 088 0234 211
E-mail: c.benschop@paletwelzijn.nl

Wijk Seghwaert Noordhove
Linda Ligtvoet, tel. 088 0234 214
E-mail: l.ligtvoet@paletwelzijn.nl

Wijk Rokkeveen
Gabriëlle Verhaegen, tel. 088 0234 212
E-mail: g.verhaegen@paletwelzijn.nl

Wijk Dorp, Driemanspolder, Palenstein en Stadscentrum
Dorine Wind, tel. 088 0234 215
E-mail: d.wind@paletwelzijn.nl

Overig hulp in Zoetermeer

In Zoetermeer brengt de website en Facebookpagina Zoetermeer voor elkaar (zoetermeervoorelkaar.nl/coronahulp-kom-in-actie) vragen om hulp en aanbod van hulp gratis bij elkaar, voor zowel particulieren als maatschappelijke organisaties.

 

Waddinxveen

🔸 De horeca/bar in het Anne Frank Centrum in Waddinxveen is gesloten.
🔸 Het Anne Frank Centrum is op afspraak open voor de dagbesteding van Palet Welzijn.
🔸 De Open tafel
 is toegankelijk voor beperkt aantal mensen (vooraf aangekondigd). Vriesverse maaltijden kunnen -op afspraak- afgehaald worden voor thuisgebruik. Deze kunnen besteld worden tussen 9.00-10.30 uur op telefoonnummer 088 0234 255 .
🔸 Er kan gebruik gemaakt worden van het seniorenvervoer voor noodzakelijke ritten. Mondkapje is verplicht. U zit achterin.
🔸 Mantelzorgers die zich zorgen maken, vragen hebben of willen praten kunnen terecht bij onze coördinator mantelzorg op T. 088 0234 226 of per mail op d.schipper@paletwelzijn.nl

Contact Palet Welzijn Waddinxveen

Wanneer u zich zorgen maakt over uw situatie, kunt u rechtstreeks contact opnemen met:

Ouderenadviseur Antoinette in ’t Hout
T. 088 0234216
E. a.inthout@paletwelzijn.nl

Mantelzorgcoördinator Daniëlle Schipper
T. 088 0234226
E. d.schipper@paletwelzijn.nl

Activiteitencoördinator Maja Postma
T. 088 0234247
E. m.postma@paletwelzijn.nl

Overig hulp in Waddinxveen

Boodschappen kunnen door vrijwilligers gedaan worden. Neem hiervoor contact op HIP Helpt Waddinxveen op T. 06 40 000 314 of E. waddinxveen@hiphelpt.nl

Is het stil om u heen, heeft u niemand om mee te praten? Een telefoontje, een beetje aandacht en een luisterend oor, kan in deze periode heel erg welkom zijn. Meldt u aan voor een belmaatje bij Margo Vreeburg van Vrijwilligerswerk Waddinxveen via T. 0182 601729.

Wadwijzer is het loket in Waddinxveen waar u terecht kunt voor al uw vragen over wonen, zorg en welzijn. Op de website www.wadwijzer.info  vindt u informatie over diverse thema’s en bijbehorende contactgegevens. Telefonisch kunt u Wadwijzer bereiken via T. 14 0182 op werkdagen tot 17.00 uur en op vrijdag tot 12.30 uur. De medewerkers van team Wadwijzer kijken samen met u naar een passende oplossing en helpen u op weg.

 

Gouda

In Gouda kunnen ouderen en mantelzorgers voor vragen en hulp terecht bij het Sociaal Team Gouda. Bereikbaar via 088- 900 4321 of per mail info@sociaalteamgouda.nl.
De inloop van het Sociaal Team is voorlopig op alle locaties gesloten.

Overzicht hulpinitiatieven Gouda
Overzicht hulpinitiatieven landelijk