Vrijwilliger Thuis – Speciaal voor mantelzorgers

Met onze dienst Vrijwilliger Thuis helpen we mantelzorgers in Gouda. Of je nu zorgt voor een hulpbehoevende ouder, een chronisch zieke partner of een kind met een beperking, soms wil je die taak kunnen delen. Of heb je als mantelzorger zelf behoefte aan iemand die er af en toe voor jou is? Dat kan met een vrijwilliger van onze dienst Vrijwilliger Thuis!

Mantelzorgen? Zó houd je het vol

Als je voor een naaste zorgt, heb je ontspanning en tijd voor jezelf nodig om het vol te kunnen houden. Wanneer je niet toekomt aan de dingen die voor jou belangrijk zijn, kan je overbelast raken. Misschien wil je wel eens naar je koor, eens zonder haast de stad in, een lange wandeling maken of vrienden bezoeken. Als je op deze momenten een beroep kunt doen op een vrijwilliger, kun jij je tijd besteden aan de dingen waar je energie van krijgt. Zo zorg je goed voor jezelf en dus ook voor je naaste!

Wil je ondersteuning van een vrijwilliger?

Je kunt hiervoor een aanvraag doen via het Sociaal Team of een andere zorgprofessional zoals je huisarts of de thuiszorg. Samen met jou kijken zij wat nodig is.
Daarna gaat onze coördinator van vrijwilliger Thuis op zoek naar een vrijwilliger die bij jouw situatie past.

Bekijk/print de flyer


Ben jij de vrijwilliger die de mantelzorger adempauze geeft?

Als Vrijwilliger Thuis ondersteun je een mantelzorger. Het doel is om de mantelzorger af en toe te ontlasten zodat hij of zij even tijd heeft voor zichzelf. Dat geldt voor mantelzorgers die bijvoorbeeld voor een kind met een beperking zorgen, maar ook voor bijvoorbeeld een mantelzorger die voor een partner met een hersenaandoening zorgt of een volwassen dochter die mantelzorger is voor haar dementerende moeder. Mantelzorgers hebben veel op hun bordje en hebben af en toe een adempauze nodig.

Als Vrijwilliger Thuis maak je het verschil

Jij kan hierbij helpen en het verschil maken! En dat hoeft echt niet heel ingewikkeld te zijn. Je gaat bijvoorbeeld een activiteit doen met degene voor wie de mantelzorger zorgt, maakt een praatje, een wandeling of leest voor uit de krant. En soms ben je gewoon “aanwezig”. De mantelzorger heeft even vrijaf en kan de zorg zo langer en beter volhouden. Hoe fijn is het om een ander zo te kunnen helpen!

Bijvoorbeeld één keer per 2 weken een ochtend, of vaker, of op oproep. Er zijn mogelijkheden genoeg, en ook vast goed in te passen in jouw leven!

Wil je meer weten of bespreken wat er voor jou mogelijk is?

Naam dan contact op met Eline van Tilborg, coördinator vrijwilligers Gouda
T: 088 023 42 52
E: e.vantilborg@paletwelzijn.nl