Mantelzorgondersteuning

Alle actuele informatie vindt u op onze, speciaal voor mantelzorgers ingerichte website, WWW.MANTELZORGCENTRAAL.NL

Zorgt u langdurig voor een zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, goede vriend(in) of buur? Dan bent u mantelzorger. Palet Welzijn is een professionele organisatie die zich richt op mantelzorgers. U kunt zich als “Goudse” mantelzorger laten registreren bij Palet Welzijn. Zo wordt u o.a. via onze nieuwsbrief geïnformeerd over ontwikkelingen op het gebied van mantelzorg en activiteiten voor mantelzorgers in de regio.

Ook voor jonge mantelzorgers die thuis opgroeien met een langdurig ziek, verslaafd of gehandicapt gezinslid kunnen bij ons terecht. Speciaal voor de jonge mantelzorgers is de website www.2becool.nl.

Wat kan Palet Welzijn voor u betekenen?
In Gouda werkt Palet Welzijn nauw samen met het Sociaal Team Gouda. U kunt als mantelzorger bij het Sociaal Team terecht voor informatie, advies en persoonlijke begeleiding, emotionele steun of respijtzorg. Of u nu zorgt voor een hulpbehoevende ouder, een chronisch zieke partner of een kind met een beperking, zij helpen u graag om deze zorg vol te kunnen houden.

mantelzorgondersteuning
Het Sociaal Team Gouda is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op 088 9004321 (lokaal tarief)
Klik hier voor de locaties en inlooptijden

Heeft u niet direct een vraag, schrijft u dan wel in als mantelzorger, dan houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen in uw regio. Dit kan via mantelzorgcentraal.nl.

Hoe de zorgsituatie ook is, als mantelzorger komt er vaak veel op u af. Naast de voldoening die het zorgen voor de ander kan geven, kan het ook een hele belasting zijn. Mantelzorgers geven vaak aan hun grenzen te verleggen en raken hierdoor zelf uit balans. Dit kan gevolgen hebben voor hun eigen sociale leven en welbevinden. Een goede balans tussen zorgtaken en bijvoorbeeld werk, gezin en vrije tijd is van groot belang voor het kunnen volhouden van de zorg.

Het Sociaal Team Gouda en Palet Welzijn ondersteunen mantelzorgers bij het volhouden van hun zorgtaken en hoopt hiermee te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken.
Zo kan Palet Welzijn vrijwilligers inzetten, die bijvoorbeeld één dagdeel per week de taak van de mantelzorgers kan overnemen. De dienst Vrijwilliger Thuis geeft de mantelzorger een beetje respijt (=tijd voor je zelf). Uiteraard wordt ook gekeken naar de mogelijkheden binnen uw eigen netwerk. Een vrijwilliger aanvragen kan via het Sociaal Team of andere zorgverlener. Bent u al bekend bij Palet Welzijn, dan kunt u rechtstreeks aankloppen.

De ondersteuning voor mantelzorgers is onafhankelijk, kosteloos en vrijblijvend.
U heeft geen verwijzing nodig en kunt direct contact met opnemen.

Wanneer u zich bij ons laat registreren als “mantelzorger”, kunnen wij op tijdig informeren over ontwikkelingen op het gebied van (mantel)zorg en welzijn. Daarnaast wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van activiteiten bij u in de buurt.

U kunt ook altijd contact opnemen met Palet Welzijn voor meer informatie.
Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 088 02 34 225.