Gouda

Activiteiten in Gouda

  • Mantelzorgondersteuning: Ons expertisecentrum Mantelzorgcentraal ondersteunt mantelzorgers om er voor te zorgen dat zij niet overbelast raken. Mantelzorgers kunnen bij onze mantelzorgcoördinator terecht voor een luisterend oor, themabijeenkomsten, lotgenotencontact, praktische hulp en respijtzorg. Voor respijtzorg kunt u ook rechtreeks naar onze Respijtwijzer Gouda.
  • In Gouda werkt Mantelzorgcentraal nauw samen met het Sociaal Team Gouda. Bij het Sociaal Team Gouda kunnen mantelzorgers terecht voor advies en persoonlijke begeleiding, emotionele steun of respijtzorg.
  • Vrijwilligers: voor welzijnsvragen die niet door professionals ingevuld kunnen worden, bekijkt Palet Welzijn of er geschikte vrijwilligers zijn. Speciaal voor mantelzorgers is er de dienst Vrijwilliger Thuis. Door de inzet van een vrijwilliger kan een mantelzorger even op adem komen of iets voor zichzelf doen.
  • Meedoen als vrijwilliger thuis? Ben jij de vrijwilliger die de mantelzorger adempauze geeft? Er zijn mogelijkheden genoeg, en ook vast goed in te passen in jouw leven! Kijk op de pagina Vrijwilliger Thuis.