Actueel | Palet Welzijn Actueel - Palet Welzijn

Blog

23 jul 2018

De Mantelzorgercentraal zomereditie

De nieuwste editie van de mantelzorgercentraal ligt inmiddels weer op de mat bij ingeschreven mantelzorgers in de gemeenten Zoetermeer, Gouda, Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk.
In deze editie is er veel aandacht voor de jonge mantelzorger met een bijzonder interview en tips. Natuurlijk vind je hierin ook de gebruikelijke gemeentepagina’s en agenda.

Ben jij mantelzorger? En wil je ook het magazine ontvangen? Schrijf je dan in via de website www.mantelzorgcentraal.nl. Hier lees je ook hoe jouw gemeente haar mantelzorgers waardeert.

 

Ben je nog geen 24? Groei je op met een familielid met een ziekte of andere aandoening? Doe dan de test op www.2BeCool.nl

20 jul 2018

Burgemeester Nieuwenhuis maakt kennis met Palet Welzijn

Maandagochtend 16 juli bracht burgemeester Nieuwenhuis een kennismakingsbezoek aan Palet Welzijn Waddinxveen in het Anne Frank Centrum. In een geanimeerd gesprek heeft hij zich laten informeren over het Seniorenwerk in Waddinxveen. Hij was zeer geïnteresseerd in de activiteiten, de mantelzorgondersteuning en het ouderenadvies dat vanuit Palet Welzijn in Waddinxveen georganiseerd wordt. Ook was er aandacht voor de ondersteuning bij het fit en vitaal blijven op latere leeftijd door het aanbieden van Buurtsport voor senioren.

Voor Lenny Althof, sinds kort directeur van Palet Welzijn was dit meteen een mooie gelegenheid om kennis te maken met de burgemeester.

Op de foto: coördinator activiteiten Maja Postma (links) geeft uitleg over het “Zomerpalet”, een zomerprogramma vol activiteiten om aan deel te nemen.

18 jul 2018

Tekenen en schilderen in Albrandswaard

Al meer dan twaalf jaar is er in de recreatieruimte van Albrandswaard, een schildergroep en een tekengroep voor senioren vanaf 50 jaar actief, voor zowel beginners als gevorderden die op hun eigen niveau begeleid worden door een docent.
Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom.
Beide groepen hebben hun eigen interesses en favoriete materialen en uiteraard is de gezellige sfeer ook een belangrijk onderdeel. Regelmatig wordt er voor of na de kunsturen wat gedronken in het huiskamer-café van Albrandswaard. Er wordt gekeken naar elkaars werk, kunstprogramma’s op de televisie worden besproken en het leven van bekende kunstenaars, maar er is ook ruimte om persoonlijke dingen te delen. Er wordt serieus gewerkt aan de eigen kunst maar ook veel gelachen.

Voor wie, wanneer en kosten
Elk donderdag werken de schilders van 13:00 tot 15:00 uur en de tekenaars van 15:00 tot 17:00 uur. Natuurlijk ben je welkom om in september een keer vrijblijvend mee te doen. Het zijn doorlopende lessen waarbij je op iedere willekeurige donderdag kunt starten of stoppen. De kosten zijn € 21,- per maand (exclusief materiaal).

Korte cursus modeltekenen in augustus

In augustus wordt er voor geïnteresseerden ook een aparte korte cursus van 3 lessen modeltekenen georganiseerd waarin we oefenen we met het tekenen van een persoon. Les 1; het gezicht, les 2; het lichaam en houdingen, les 3; handen en voeten.
De cursisten krijgen uitleg met informatie over de anatomie en er zal een echt model zijn om na te tekenen.

Voor wie, wanneer en kosten
Deze cursus is ook toegankelijk voor deelnemers die geen lid zijn van de schildergroep of de tekengroep. De data zijn 16, 23 en 30 augustus 2018 van 13:30 tot 15:30 uur.
De kosten zijn € 21,- voor drie lessen, inclusief materiaal en een levend model.

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden voor bovenstaande lessen en/of de cursus kun je contact opnemen met Sabine Wendling: E. s.wendling@paletwelzijn.nl of T. 088 02 34 242

22 jun 2018

Zoetermeer: Biljartclub zoekt Leden

Biljartclub Toesjee voor senioren zoekt op korte termijn nieuwe leden om de onderlinge competitie te versterken. Het spelniveau ligt rond de 1-1/2 voor het libre spel.

Wanneer: De biljartclub speelt ieder dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur
Waar: wooncomplex de Gondelkade, Gondelkade 33 in Zoetermeer
Informatie: via T. 06 53 76 27 09

22 jun 2018

Waddinxveen: Kennismaken met boerenbridge

Hou je van kaartspelen en heb je enige kennis van klaverjassen en/of bridge?

Bij Palet Welzijn heb je de gelegenheid om komende zomer kennis te maken met boerenbridge. Bij boerenbridge gaat het om de strategie om bij een bepaalde troef en een bepaald aantal kaarten te bepalen hoeveel slagen men denkt te maken. Je speelt zonder partner, krijgt dan uitleg en er is gelegenheid om een proefronde te spelen.

 

Wanneer: dinsdagmiddag 3 juli (Aansluitend kun je aanmelden voor 3 speelmiddagen op 10 juli, 24 juli  en 28 augustus)
Tijd: 13.00 uur
Waar: Anne Frank Centrum, Jan van Bijnenpad 1 te Waddinxveen
Kosten: De kosten van de speelmiddagen bedragen €  3,- per keer
Informatie: Maja Postma, coördinator activiteiten via T. 088 02 34 247