Blog

6 dec 2018

Zoetermeer: Kom ook tekenen en schilderen in de Leyens

Vanaf deze maand is er weer ruimte vrij bij de lessen tekenen en schilderen in de Leyens. Ervaring of bijzondere aanleg is niet noodzakelijk. Het maken van persoonlijke boeiende werkstukken is voor iedereen bereikbaar.

In een ontspannen sfeer tekenen met houtskool, inkt, pastelkrijt en kleurpotlood of schilderen met aquarelverf, acryl en pastel. Beginners worden wegwijs gemaakt in het omgaan met materiaal, techniek, kleur en compositie. Gevorderden worden gestimuleerd tot verdieping en experimenteren. Dit alles onder leiding van kunstenares Marian van Zomeren

Waar: Gondelkade 33 (zalen achter het wijkrestaurant), loop gerust eens vrijblijvend binnen
Wanneer: maandagochtend van 9.30 tot 11.30 uur en maandagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur
Kosten: gratis kennismakingsles. Hierna zijn de kosten € 21,50 per maand (of Zoetermeerpas bonnen)
Aanmelden en informatie: via de docente: E. marian.van.zomeren@gmail.com of T. 079 36 15 355

14 nov 2018

Zoetermeer: Wintermarkt in wooncomplex Albrandswaard in Meerzicht op 1 december

Op zaterdag 1 december is het goed shoppen in wooncomplex Albrandswaard en eetcafé Meerzicht. Een goed gevulde wintermarkt met bloemen, snoepgoed, hobbyartikelen, kerstkaarten, sieraden, kersttruien, kraamcadeautjes, hobbymateriaal en uiteraard een leuke tombola staan garant voor een gezellige middag.
Van 10.30 tot 15.30 uur bent u van harte welkom.

Het wooncomplex Albrandswaard ligt naast winkelcentrum Meerzicht en is goed bereikbaar met de Randstadrail.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sabine Wendling, coördinator activiteiten bij Palet Welzijn op telefoonnummer 088 – 023 42 42.

14 nov 2018

Zoetermeer: Workshop kerststuk maken op 17 december

KerstgroenOp maandagmiddag 17 december is er in dienstencentrum de Petuniatuin een workshop om onder professionele begeleiding een prachtig  kerststuk te maken. De workshop begint om 14.00 uur en duurt ongeveer tot 15.30 uur. De kosten zijn € 12,50, dit is inclusief al het materiaal, begeleiding, kopje koffie, gereedschap en de decoratie. Als je zelf een lijmpistool of schaal hebt dan kun je die meenemen.

Graag voor 7 december opgeven bij: Diana van der Sluis, sociaal makelaar op nummer 088-0234244 of via mail: d.vandersluis@paletwelzijn.nl

7 nov 2018

Waddinxveen: Meer dan geslaagde High tea

Vorige week was er in het Anne Frank Centrum een uitgebreide High tea. Naast de thee met allerlei lekkers waren er tussentijds sketches te zien van het theaterduo Jong Belegen.
De ruim 80 aanwezigen lieten het zich goed smaken en konden hartelijk lachen om de buurvrouw en buurvrouw-scenes.  Deze dag werd mogelijk gemaakt door een gift van de Rotary Waddinxveen die elk jaar verschillende goede doelen selecteren die zij ondersteunen.

Onvergetelijk middag

“Het is een erg leuke afleiding, dat heb je soms echt even nodig”, zo meldt een van de bezoekers. De mensen genieten zichtbaar van de gezelligheid met elkaar aan tafel en alle lekkere zoete en hartige hapjes. De liedjes en sketches die tussendoor ten gehore gebracht worden zorgen voor een vermakelijke afleiding. De reacties in de zaal op de vaak heel herkenbare gesprekken van de 2 buurvrouwen zijn erg enthousiast. Met een heerlijk Rotterdams accent, veel humor en een vleugje nostalgie maken de dames van het Jong Belegen theater er een onvergetelijke middag van.

Mogelijk gemaakt dankzij de Rotary Waddinxveen

Vanuit de Rotaryclub Waddinxveen zijn ook vier heren aanwezig die meteen een handje meehelpen met thee schenken. Hun club doneerde een mooi bedrag zodat wij dit evenement konden organiseren. Het geld hiervoor werd onder andere opgehaald met de Santa Run 2017. Inmiddels is deze kerstmannenloop in Waddinxveen een vaste traditie geworden op de laatste zaterdag voor kerst in het dorp. De Rotary haalt hiermee geld op dat ze besteden aan diverse Waddinxveense goede doelen.

Organisatie

Ouderenadviseur Antoinette in ’t Hout organiseerde de High tea en had die middag ook de hulp ingeroepen van 2 stagiaires van het Coenecoop college en de hapjes laten verzorgen door Het Bruisnest Waddinxveen.

6 nov 2018

Zoetermeer: Tai Chi/Chi Kung lessen

Tai Chi is een zeer goede bewegingsvorm voor evenwicht, en daarmee ook goed als valpreventie. Op de woensdagavond of de dinsdag- of vrijdagochtend is er de mogelijkheid om Tai Chi lessen te volgen op diverse locaties in Zoetermeer.

Tai Chi is een vloeiende vorm van bewegen, die effectief is en gericht op het bewaren van de gezondheid, en zijn oorsprong vindt in China. Chi Kung oefeningen worden veelal op de plaats uitgevoerd waarbij er meer specifiek op de ademhaling wordt gelet.

Bij de lessen beginnen en eindigen we altijd met Chi Kung omdat dit ook bevorderlijk is voor de innerlijke rust.

Nieuwe deelnemers welkom!

Nieuwe deelnemers voor de lessen kunnen een half uur voor aanvangstijd van de reguliere les instromen om de eerste beginselen te oefenen.

Waar en wanneer:

  • Dinsdag van 12.30-13.30 uur,  docent Rick Verbaan, Albrandswaard 1
  • Woensdagavond van 18.30-19.30 uur, docent Henk Steenstra, Oosterheemplein 156
  • Vrijdagochtend van 10.00-11.00 uur, docent Henk Steenstra, Gondelkade 33, grote zaal.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sabine Wendling op s.wendling@paletwelzijn.nl of 088-0234242.