Blog

21 jul 2020

Waddinxveen: Wie helpt met de doorstart van fietsmaatjes

In Waddinxveen heeft Palet Welzijn de afgelopen jaren een duofiets uitgeleend zodat mensen samen konden fietsen, ook als één van hen mobiliteitsbeperkingen had. Deze uitleen was een succes en veel mensen hebben kunnen ervaren hoe heerlijk het is om weer op sportieve wijze de omgeving te verkennen zoals het Bentwoud of een kijkje te nemen in de nieuwe wijk Triangel. Vele kilometers zijn er verreden en de fiets heeft zijn nut bewezen. Daarom wordt  het nu tijd voor een doorstart.

Medeoprichters Waddinxveens fietsproject gezocht

De wens is om meerdere duofietsen in Waddinxveen uit te kunnen lenen en ook in de weekenden mogelijkheden te bieden om de fietsen te gebruiken. Om dit te realiseren zoeken we enthousiaste mensen die hieraan mee willen werken. En dan in eerste instantie mensen die zich willen inzetten om een werkbaar Waddinxveens initiatief te organiseren. Hierbij is ondersteuning aanwezig van de stichting Fietsmaatjes Nederland.
Zodra er  zich geïnteresseerden melden organiseren we een voorlichtingsbijeenkomst waar uitgelegd wordt hoe we dit ook in Waddinxveen kunnen realiseren.

Gelooft u ook in dit initiatief en wilt u graag helpen om dit project mogelijk te maken?

Neem dan  contact op met onze coördinator activiteiten op T: 088-0234247 of stuur een mail naar seniorenwerk.waddinxveen@paletwelzijn.nl

21 jul 2020

Zoetermeer: vrijwilligers met talenten gezocht!

Voor het  aanbieden van activiteiten voor senioren in de dienstencentra in de wijken zijn onze sociaal makelaars op zoek naar vrijwilligers met talenten die deze graag willen delen met anderen.

Activiteiten weer gestart

In juni zijn onze dienstencentra in de verschillende wijken van Zoetermeer weer geopend. Onze oudere bezoekers en de sociaal makelaars zijn blij om de bekende gezichten weer gezond terug te zien en weer contact met elkaar te hebben. En gelukkig kan een groot deel van de activiteiten met de nodige aanpassingen en inachtneming van de RIVM maatregelen weer gestart worden.

Help ons met uw talent

Om ons activiteitenaanbod in deze tijd van afstand beter aan te laten sluiten kunnen onze sociaal makelaars wat extra ondersteuning goed gebruiken. Hiervoor zoeken we vrijwilligers met talenten!

Heeft u een leuke hobby, een speciaal talent of een serieuze passie en wilt u wat betekenen onze senioren in de vorm van workshops, lezingen, cursussen of sociale bijeenkomsten? Dan zoeken wij u!

Interesse? We horen het graag!

Neem contact op met de sociaal makelaar in uw wijk of bel het algemene nummer van Palet Welzijn 0800 935 945 6.

20 jul 2020

Zoetermeer: Zomerse beweegroute van start

Zomerse Beweegroute Oosterheem

Wilt u ook eens wat anders dan de gebruikelijke wandeling om het Heemkanaal? Dan kunt u vanaf maandag 20 juli alleen of in groepsverband meewandelen met de Zomerse beweegroute. Tijdens de route doet u verschillende uitdagende oefeningen!

Zelf of onder begeleiding

Wandelen is gezond voor lichaam en geest. Lekker in de buitenlucht actief zijn, goed voor de bloedsomloop, het hart en de longen. Het wandelen kan Corona-proof op eigen initiatief of onder begeleiding van docente Georgette van Palet Welzijn. De route start en eindigt bij de Oosterkerk op het Oosterheemplein.

Route verkrijgbaar bij:

U kunt de route ophalen bij de Oosterkerk en bij Palet Welzijn op het  Zanzibarplein 5.
Of u kunt de kaart, de route en de toelichting hieronder downloaden en printen:

Beweegkaart Oosterheem

Route

Toelichting Zomerse beweegroute kaart

Wanneer is de route onder begeleiding?

  • Maandag 20 en 27 juli en maandag 3, 10 en 17 augustus 2020

  • Tijd: 10:00 uur bij de Oosterkerk

  • Kosten: geen, de deelname aan de Zomerse beweegroute is gratis

Wandelt u mee?

Als u mee wilt doen met de route onder begeleiding, kunt u zich direct aanmelden bij de docente, Georgette Parlevliet. Haar nummer is T: 06-51 285 702 (bij voorkeur aanmelden via WhatsApp). We sluiten de Zomerse beweegroute af met een kopje koffie of thee bij de Oosterkerk.

Mede mogelijk gemaakt door:

De Zomerse Beweegroute is mede mogelijk gemaakt door de Oosterkerk, Heempret, Wouter van Ginkel (combinatiefunctionaris sport van de gemeente Zoetermeer) en Palet Welzijn.

17 jul 2020

Nieuwste editie van deMantelzorgercentraal weer op de mat

Na een eenmalige online editie is er inmiddels weer een papieren versie op de mat gevallen bij de geregistreerde mantelzorgers. De inhoud is iets anders dan u van ons gewend bent. Het staat vol met ervaringsverhalen van mantelzorgers. En lees een mooi interview met een 11 jarige mantelzorger.

U kunt het magazine ook online lezen via deze link: demantelzorgcentraal

8 jul 2020

Cursus Yoga 55+ in Oosterheem

Vanaf  donderdag 21 juli start er een 6-weekse cursus yoga op de stoel in de wijk Oosterheem.

De lessen worden verzorgd door yoga docente Antoinette Krall. Op de stoel leert zij u meer over onder andere chakra’s, meridianen en meditatie.

Elke les heeft een thema en zal het lichaam en geest weer in beweging zetten. Hierna gaat u weer met een energiek lichaam, rust in het hoofd en een voldane lach op het gezicht naar huis.

Waar & wanneer

Wijkcentrum Zanzibarplein 5 in Oosterheem

Op de donderdag vanaf 21 juli van 9:30-10:30 uur

Kosten

De kosten bedragen € 45,- (betalen met de Zoetermeerpas is mogelijk).

Ook meedoen?

Voor aanmeldingen en meer informatie kunt u zich wenden tot onze sociaal makelaar Christa Tas, tel. 088 023 424 6 of c.tas@paletwelzijn.nl.

Nb. In het wijkcentrum en tijdens de lessen nemen wij de geldende RIVM richtlijnen in acht.