Blog

7 sep 2020

Zumba Gold voor senioren

Vanaf vrijdag 11 september kunt u bij Palet Welzijn wekelijks deelnemen aan een nieuwe les:

Zumba Gold!

Deze les is in samenwerking met Sportief Plus opgezet, speciaal voor mensen die houden van bewegen op muziek en willen werken aan kracht, balans en uithoudingsvermogen. Zumba Gold is een dansles met een lagere intensiteit en dus uitermate geschikt voor senioren. Er wordt bewogen op swingende muziek.

De les

De les begint met een warming-up, waarna er oefeningen worden gedaan om kracht in de benen te versterken, stabiliteit te vergroten. Verder komen er coördinatieoefeningen aan bod. Iedere week wordt er een stukje choreografie aangeleerd en herhaald. Naast dat deze les goed is voor uw lichaam, wordt het geheugen dus ook aangesproken.

De les is bedoeld voor senioren die niet gebonden zijn aan een stoel en redelijk vrij kunnen bewegen.

Aanmelden

Na aanmelding kunt u deelnemen aan de gratis proefles op 11 september van 9.00 tot 10.00 uur in het Anne Frank Centrum. Dit kan via tel: 088 02 34 247 of via seniorenwerk.waddinxveen@paletwelzijn.nl

2 sep 2020

Orde en overzicht met de administratieve ondersteuning voor ouderen

Soms ondervinden ouderen die nog zelfstandig wonen problemen met het op orde houden van hun administratie. Bijvoorbeeld doordat ze alleen zijn komen te staan, een beperking hebben, ‘ambtelijke’ taal niet goed begrijpen, niet weten wat de mogelijkheden zijn met regelingen en/of moeite hebben met de computer. In dit soort gevallen, én als er ook geen hulp van familie of vrienden ingeroepen kan worden, biedt onze administratieve ondersteuning uitkomst.

Vaker dan gedacht komt het voor dat de brieven en mails zich letterlijk opstapelen en de administratie steeds chaotischer en onbegrijpelijker wordt. Zeker in het digitale tijdperk waarin we leven en waar veel ouderen moeite mee hebben. Hierdoor kunnen zij veel stress ervaren,  onnodig veel zorgen hebben en uiteindelijk zelfs in (financiële) problemen komen.

Grip op uw administratie

De Administratieve dienstverlening ouderen (Ado) van Palet Welzijn helpt om orde en overzicht te krijgen en ervoor te zorgen dat u weer grip krijgt en houdt op uw financiën. Zo helpen onze administratief ondersteuners onder andere met:

Post ordenen
Nota’s declareren, incasso’s controleren
Aanvragen van toeslagen, wijzen op regelingen of voorzieningen
Brieven en formulieren verduidelijken
Begeleiden bij het verwerken van rekeningen
Contact met instanties
Wijzigen van verzekeringen, opzeggen abonnementen
Spullen uitzoeken voor de belasting

Dit gebeurt altijd samen met de cliënt, zodat hij of zij zelf de regie behoudt.

Geen kosten, intake via cliëntondersteuner of ouderenadviseur

Er zijn  geen kosten verbonden aan de Administratieve dienstverlening ouderen van Palet Welzijn, die overigens niet bedoeld is voor schuldenproblematiek. De cliëntgegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld. Vooraf is een intake met één van onze cliëntondersteuners/ouderenadviseurs nodig. Samen met de cliëntondersteuner wordt gekeken of administratieve ondersteuning een oplossing kan bieden voor de situatie bij de cliënt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met de cliëntondersteuner in uw wijk in Zoetermeer of de ouderenadviseur in Waddinxveen.

U kunt ook altijd contact opnemen met Palet Welzijn, bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur op het telefoonnummer: 0800 9359456 (gratis).

12 aug 2020

Waddinxveen: Rijvaardigheidslessen voor de scootmobiel

Palet Welzijn verzorgt al een aantal  jaren lessen voor scootmobielgebruikers. Wij hebben ook scootmobielen in beheer waar gebruikt van gemaakt kan worden. Hiervoor is het wel noodzakelijk dan de gebruiker kan aantonen dat hij of zij veilig en verantwoord met de scootmobiel van de openbare weg gebruik kan maken. De rijvaardigheidslessen zijn dan een uitkomst!

Voor wie?

Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die er over denken een scootmobiel aan te schaffen en eerst even eens willen uitproberen hoe dit is voordat er een aangeschaft gaat worden. Ook mensen die er pas één aangeschaft hebben maar het toch lastig vinden of de scootmobiel nog niet goed durven te gebruiken, kunnen de lessen volgen.

Geen kosten en toch een ‘diploma’

Er zijn geen kosten aan deze lessen verbonden. Aan het eind krijgt de deelnemer een bewijs dat de lessen met goed gevolg zijn gevolgd. Met dit ‘diploma’ kan men o.a. gebruik maken van de scootmobielen die in beheer zijn bij Palet Welzijn.

Meer inlichtingen staan in de flyer Wadmobiel of bel ons voor meer informatie op nummer 088 02 34 255.

Voorwaarde lenen van een scootmobiel en proef afnemen

Voorwaarde voor het lenen van de voertuigen is dat jaarlijks aangetoond wordt dat men nog steeds veilig en verantwoord met de scootmobiel van de openbare weg gebruik kan maken.  Mensen die nu een pasje hebben zijn vanaf september weer in de gelegenheid deze proef af te leggen. Ook hiervoor kan met zich opgeven bij Palet Welzijn op telefoonnummer 088 02 34 255.

10 aug 2020

Zoetermeer: workshop ‘Weet wat je eet’


Bij gezond en fit ouder worden, is gezonde voeding erg belangrijk. Maar wat is gezonde voeding?

Voedingsdeskundige Lachlan deelt kennis over: soorten voeding, hoeveelheden, energie en het leren lezen van etiketten.
Een stuk wijzer én een stap dichterbij een gezonde levensstijl verlaat u de workshop!

Datum: woensdag 26 augustus
Tijd: van 14 uur tot 16 uur
Locatie: Palet Welzijn, Petuniatuin 7a
Kosten: Gratis
Aanmelden: voor 19 augustus via k.wezenberg@paletwelzijn.nl of T 088 02 34 244
of post uw gegevens (naam & activiteit) in de brievenbus van Palet Welzijn, Petuniatuin 7a.

10 aug 2020

Zoetermeer: workshop ‘gezond de zomer door’

Wat doet u als de temperatuur flink oploopt, waar moet u dan op letten?

In de workshop gezond de zomer door geeft diëtist Willy belangrijke informatie & tips. Na afloop is er een verfrissende, zomerse drankjes proeverij!

Datum: maandagmiddag 24 Augustus
Tijd: van 14 tot 16 uur
Locatie: Petuniatuin 7a
Kosten:  € 3,50 Inclusief koffie/thee/proeverij
Aanmelden voor 19 augustus via: k.wezenberg@paletwelzijn.nl  of T. 088 02 34 244
of post uw gegevens (naam & activiteit) in de brievenbus van Palet Welzijn, Petuniatuin 7a