Rijvaardigheidstest scootmobielgebruikers

17 aug 2021

Rijvaardigheidstest scootmobielgebruikers

In Nederland neemt het aantal mensen die met een scootmobiel ergens naar toe gaan steeds meer toe, zowel voor boodschappen als voor recreatieve doeleinden. Ook in Waddinxveen en omgeving zien we steeds meer scootmobielgebruikers rijden. Een uitkomst voor mensen die niet meer zo goed ter been zijn, maar rijden zij allemaal veilig op de weg?

Vaak wordt er bij de aankoop een korte instructie door de verkoper gegeven, maar bijvoorbeeld over de verkeersregels wordt niets verteld. Heeft u een scootmobiel en wilt u meer weten over het veilig rijden of wilt u uw kennis daarover opfrissen?

In de maanden september en oktober houdt Palet Welzijn weer rijvaardigheidstesten voor scootmobielgebruikers.

De test

Bezitters van een scootmobiel kunnen de rijvaardigheid en kennis laten testen en zo aantonen dat zij nog veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Zij krijgen tijdens het afnemen van de test zo nodig aanwijzingen hoe de rijstijl te verbeteren en daarnaast wordt hun kennis van de verkeersregels, en  in het bijzonder voor het rijden met een scootmobiel, opgefrist. Het rijden met een scootmobiel is iets anders dat het besturen van een auto.

Mensen die eerder aan de test deelgenomen hebben, waren blij verrast doordat ze toch weer wat nieuws geleerd hadden ondanks dat ze vooraf vonden dat ze “ervaren” scootmobielgebruikers waren.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Palet Welzijn, T. 088 02 34 255 tussen 9.00 en 10.30 uur. Aan de test zijn geen kosten verbonden.