Zoetermeer: Prikkel in het Park, een  feestje voor de zintuigen

15 jun 2021

Zoetermeer: Prikkel in het Park, een  feestje voor de zintuigen

Voor veel mensen is de zomer een tijd om te genieten van lekker weer, vakantie of uitstapjes. Toch geldt dat niet voor iedereen. Veel ouderen voelen zich in de zomermaanden juist eenzamer dan anders.

Speciaal voor deze groep mensen organiseren we daarom juni, juli en augustus leuke activiteiten die de zintuigen prikkelen; ‘Prikkel in het Park’. Tijdens de eerste activiteit, op maandag 14 juni om 14:00 uur, zal ook wethouder Jan Iedema aanwezig zijn.

Met een vaste groep aan de slag

Ouderen hebben, onder andere vanwege corona een lange, soms eenzame en prikkelloze periode achter de rug waarin ze vooral veel thuis zaten. Voor deze groep ouderen organiseren we Prikkel in het Park, waarbij ze met een vaste groep aan de slag gaan met de verschillende zintuigen. De eerste activiteit is op maandag 14 juni een wordt gehouden op het plein op de Bijdorplaan in de wijk Dorp/Driemanspolder.

Horen, zien, ruiken, proeven, voelen én de intuïtie

Tijdens de activiteiten van Prikkel in het Park komen alle zes zintuigen aan bod; horen, zien, ruiken, proeven, voelen én de intuïtie. Zo gaan we bijvoorbeeld een Djembé workshop doen en een proeverij met producten van lokale ondernemers. Op deze manier krijgen ouderen een complete zintuigelijke beleving, lekker in de buitenlucht op een vaste, aangeklede locatie bij de Bijdorplaan.

Met deze dagen in het park nemen we alvast een voorschot op het ZomerPalet, waarbij gedurende de maand september diverse activiteiten door heel Zoetermeer worden georganiseerd voor ouderen.

Meer weten?

Neem dan contact op met Nicole Roelen, n.roelen@paletwelzijn.nl