Zoetermeer: Werken aan digitale vaardigheid, juist nu!

1 dec 2020

Zoetermeer: Werken aan digitale vaardigheid, juist nu!

Door het coronavirus heeft iedereen minder sociale contacten dan normaal. En dat is zeker het geval voor ouderen die vaak ook wat minder digitaal vaardig zijn. Terwijl contact onderhouden met anderen via bijvoorbeeld de telefoon, tablet of computer wel goed bruikbare mogelijkheden biedt. Met digitale middelen kun je de buitenwereld binnenhalen! Maar hoe doe je dat? Het ouderenfonds en onze sociaal makelaars kunnen hierbij helpen.

Hulp om aan de slag te gaan met digitale vaardigheid

Het Ouderenfonds is een helpdesk gestart, www.welkomonline.nl Hier is een lesprogramma te vinden om verder aan de slag te gaan met digitale vaardigheid. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe u kunt videobellen, social media kunt gebruiken etc.

Heeft u liever persoonlijke hulp? Dan kunt u een afspraak (op 1,5m afstand) maken met één van onze sociaal makelaars in de wijk. Zij kunnen met u persoonlijk aan de slag gaan en/of telefonisch helpen. Belt u de ons algemene nummer 0800 935 945 6 (gratis) dan kunnen we u koppelen aan de sociaal makelaar in uw wijk. Of kijk hier voor de contactgegevens van onze sociaal makelaars per wijk.