Buuractie; laten we elkaar zoveel mogelijk helpen!

16 mrt 2020

Buuractie; laten we elkaar zoveel mogelijk helpen!

We zijn ondertussen in een heuse Coronacrisis beland. Volgens de adviezen vanuit de overheid moet er zoveel mogelijk contact gemeden worden.

Maar er zijn mensen die kwetsbaar zijn, de deur niet meer uit kunnen of durven. Onze oproep is om deze kwetsbare ouderen zoveel mogelijk te helpen, gewoon in je eigen buurt.

Doe je mee?

We hebben Buuractie briefjes  gemaakt die je kunt printen en ingevuld in de brievenbussen kunt verspreiden bij de mensen in je eigen straat/buurt. Zo kunnen degenen die hulpbehoevend zijn je bereiken en kun je overleggen hoe je hen kunt helpen. Bijvoorbeeld door boodschappen te doen of medicijnen te halen bij de apotheek. Maar ook een telefoongesprek kan al heel fijn zijn. Veel mensen zitten immers nu noodgedwongen in een isolement. Er is van alles te bedenken. Probeer er te zijn voor anderen.

Vanuit Palet Welzijn verspreiden wij de briefjes zoveel mogelijk bij supermarkten en via social media. Via dit initiatief faciliteren we het bieden van hulp aan kwetsbare ouderen. De verantwoordelijkheid echter ligt bij de deelnemers zelf.