Waddinxveen: Fair Trade maaltijd met theater

14 okt 2019

Waddinxveen: Fair Trade maaltijd met theater

De Fair Trade Week wordt in het Waddinxveens  Anne Frank Centrum gevierd met een Fair Trade Maaltijd, georganiseerd door Palet Welzijn. Naast een heerlijk warm buffet wordt de viering dit jaar opgeluisterd met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven theaterstuk: ‘Max Havelaar’.

Theatergroep Maskerade Waddinxveen laat zien hoe 160 jaar geleden in Nederlands-Indië de boeren onderdrukt werden door lokale vorsten en het Nederlands koloniaal bestuur.  Dit thema is ook nu nog actueel want uitbuiting is helaas nog geen verleden tijd. Dit onderwerp van eerlijke handel staat hoog op de agenda van de Fair Trade Waddinxveen tijdens de Fair Trade week.

Wanneer: dinsdag 29 oktober
Tijd: 17.30 uur
Waar: Anne Frank Centrum, Jan van Bijnenpad 1 in Waddinxveen
Kosten: € 9,50 p.p.
Aanmelden: zolang er plaats is via T. 088 02 34 247 E. seniorenwerk.waddinxveen@paletwelzijn.nl

Let op! Aanmelden kan t/m 25 oktober

Het verhaal

In het verhaal neemt Maskerade u mee terug in de tijd naar 1853 naar het land dat nu Indonesië heet. In de Javaanse provincie Lebak is Max Havelaar aangesteld als nieuwe bestuurder. Hij probeert het onrecht te lijf te gaan door de plaatselijke vorsten te verbieden hun boeren uit te buiten. Uiteindelijk moet Max Havelaar zwichten voor de onwil van het koloniaal bewind. Hij laat zijn vrouw en kinderen in Indië achter en gaat terug naar Nederland.

Max Havelaar is in werkelijkheid Eduard Douwes Dekker die onder de naam Multatuli wereldberoemd wordt nadat hij in 1859 zijn ervaringen in het boek Max Havelaar verwerkt. Nog steeds is dat boek uitgangspunt voor mensen die in onze tijd tegen onrecht strijden.