Waddinxveen: Collegereeks Oud geleerd-jong gedaan door student Criminologie

24 sep 2019

Waddinxveen: Collegereeks Oud geleerd-jong gedaan door student Criminologie

Net als in april gaan we ook in het najaar weer een collegereeks Oud geleerd-jong gedaan doen. Bij dit project worden vier colleges gegeven door studenten van de hogeschool of universiteit over hun studierichting. De colleges zijn interactief. Dit houdt in dat deelnemers van harte worden uitgenodigd om mee te denken en te praten over het desbetreffende onderwerp.

Eerdere colleges werden door bezoekers beschreven:

Leerzaam, interessant en vooral heel leuk om mee te maken!

Colleges door student criminologie

In oktober komt een student-docent criminologie 4 ochtenden college geven over: ”De grootste schurken van Nederland“

Eerste college op 10 oktober

Het eerste college heeft de titel ‘De lange drugsbaron’. We nemen hier één van de grootste maar misschien wel ‘vergeten’ schurk die Nederland heeft gehad onder de loep. Welke daden heeft hij gepleegd en wat heeft dit voor effect gehad op Nederland.

Tweede college op 17 oktober

Het tweede college heeft de titel ‘Nachtbraker van Aruba’. Dit is een Nederlandse crimineel die wereldwijd bekendheid heeft gekregen. We bespreken zijn daden en kijken waar hij zich nu bevindt.

Derde college op 24 oktober

De derde college heet ‘Model patiënt’. In dit college zal gesproken worden  over één van Nederlands bekendste daders van nu. We zullen niet alleen naar zijn verleden kijken maar ook naar zijn rechtelijk proces en wat dit voor de Nederlandse samenleving kan betekenen als er een uitslag bekend is.

Vierde college op 31 oktober

Het laatste college heet ‘De neus van Heineken’. Hoe is deze zaak  zo beroemd geworden, waarom kan een crimineel  niet altijd berecht worden en wat heeft dat voor invloed op de samenleving maar ook op de crimineel zelf? Zal hij door de schrik geen daad meer plegen of ziet hij nu overal een uitweg in..?

Wil je deze nieuwe reeks bijwonen? Meld je dan snel aan!

Data: donderdag 10, 17, 24 en 31 oktober 2019
Tijdstip: van 10.00 tot 11.00 uur
Locatie: Anne Frank Centrum, Jan van Bijnenpad 1 in Waddinxveen
Kosten: € 22,50 (voor de hele serie van 4 colleges)
Aanmelden en informatie: Aanmelden kan zolang er plaats is via tel: 088-0234247 of via seniorenwerk.waddinxveen@paletwelzijn.nl