Zoetermeer: Tekenen en schilderen in Albrandswaard

31 aug 2018

Zoetermeer: Tekenen en schilderen in Albrandswaard

Al meer dan twaalf jaar is er in de recreatieruimte van Albrandswaard, een schildergroep en een tekengroep voor senioren vanaf 50 jaar actief, voor zowel beginners als gevorderden die op hun eigen niveau begeleid worden door een docent.

Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom.

Leer hoe te kijken naar hoe iets in elkaar zit en hoe je dat op papier krijgt. Wat is er nodig om licht en schaduw, veraf en dichtbij te laten zien? Wat kun je doen met diverse materialen, hoe meng je kleuren, hoe maak je een werkstuk spannend? Hoe maak je een meer abstract kunstwerk.

Beide groepen hebben hun eigen interesses en favoriete materialen en uiteraard is de gezellige sfeer ook een belangrijk onderdeel. Regelmatig wordt er voor of na de kunsturen wat gedronken in het huiskamer-café van Albrandswaard. Er wordt gekeken naar elkaars werk, kunstprogramma’s op de televisie worden besproken en het leven van bekende kunstenaars, maar er is ook ruimte om persoonlijke dingen te delen. Er wordt serieus gewerkt aan de eigen kunst, maar ook veel gelachen.

Deelnemers werken aan eigen onderwerpen, of doen mee aan de projecten die worden aangeboden. We gebruiken vaak werk van bekende kunstenaars door het na tekenen, of het maken van een eigen werk in hun stijl. Privéfoto’s van een bepaald thema worden gebruikt voor een tekening of schilderij. Spannend is het maken van een eigen werk met iets wat echt voor je staat. Bijvoorbeeld bloemen, voorwerpen of een echt mens.

Voor wie, wanneer en kosten
Elk donderdag werken de schilders van 13:00 tot 15:00 uur en de tekenaars van 15:00 tot 17:00 uur. Natuurlijk ben je welkom om in september een keer vrijblijvend mee te doen. Het zijn doorlopende lessen waarbij je op iedere willekeurige donderdag kunt starten of stoppen. De kosten zijn € 21,- per maand (exclusief materiaal).

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden voor bovenstaande lessen en/of de cursus kun je contact opnemen met Sabine Wendling: E. s.wendling@paletwelzijn.nl of T. 088 02 34 242