Workshop Opgroeien met ziekte en zorg, voor professionals op 22 juni 2018

13 jun 2018

Workshop Opgroeien met ziekte en zorg, voor professionals op 22 juni 2018

2BeCool biedt in samenwerking met Patchworkz een gratis workshop aan voor professionals die in hun werk te maken hebben met kinderen en jongeren tot 24 jaar.

Meld je nu aan, dan kun je zeker deelnemen!

Werk je bijvoorbeeld in het basis- of voortgezet onderwijs of als jeugdwerker? In je werk kun je direct of indirect te maken krijgen met jonge mantelzorgers. Jonge mantelzorgers zien zichzelf vaak niet als mantelzorger of maken dit niet altijd kenbaar, omdat ze geen uitzondering willen zijn. Weet jij altijd wie er jonge mantelzorger zijn? En als je dit weet, hoe besteed je hier dan aandacht aan in jouw werk?

Inhoud en opzet

Tijdens de interactieve workshop vertellen twee jonge mantelzorgers over hun eigen situatie.
De volgende onderwerpen komen aan bod: Wie zijn die jonge mantelzorgers? Waar hebben zij behoefte aan? Hoe ziet de gezinssituatie eruit? (Her)ken jij de signalen van (over)belasting van jonge mantelzorgers? Hoe kun jij jonge mantelzorgers in je werk ondersteunen?
Het uitwisselen en delen van ervaringen en kennis staat centraal.

Vrijwilligers die werken met jongeren tot 24 jaar zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Interesse?

De workshop vindt plaats op vrijdag 22 juni 2018 van 14.00 tot 17.00 uur in de zuiderpark lounge van het Cars Jeans Stadion in Den Haag.
Deelname aan de workshop is gratis. Meld je aan door een e-mail te sturen met je naam, telefoonnummer en organisatie naar info@2becool.nl .