Tekenen en schilderen in Albrandswaard

18 jul 2018

Tekenen en schilderen in Albrandswaard

Al meer dan twaalf jaar is er in de recreatieruimte van Albrandswaard, een schildergroep en een tekengroep voor senioren vanaf 50 jaar actief, voor zowel beginners als gevorderden die op hun eigen niveau begeleid worden door een docent.
Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom.
Beide groepen hebben hun eigen interesses en favoriete materialen en uiteraard is de gezellige sfeer ook een belangrijk onderdeel. Regelmatig wordt er voor of na de kunsturen wat gedronken in het huiskamer-café van Albrandswaard. Er wordt gekeken naar elkaars werk, kunstprogramma’s op de televisie worden besproken en het leven van bekende kunstenaars, maar er is ook ruimte om persoonlijke dingen te delen. Er wordt serieus gewerkt aan de eigen kunst maar ook veel gelachen.

Voor wie, wanneer en kosten
Elk donderdag werken de schilders van 13:00 tot 15:00 uur en de tekenaars van 15:00 tot 17:00 uur. Natuurlijk ben je welkom om in september een keer vrijblijvend mee te doen. Het zijn doorlopende lessen waarbij je op iedere willekeurige donderdag kunt starten of stoppen. De kosten zijn € 21,- per maand (exclusief materiaal).

Korte cursus modeltekenen in augustus

In augustus wordt er voor geïnteresseerden ook een aparte korte cursus van 3 lessen modeltekenen georganiseerd waarin we oefenen we met het tekenen van een persoon. Les 1; het gezicht, les 2; het lichaam en houdingen, les 3; handen en voeten.
De cursisten krijgen uitleg met informatie over de anatomie en er zal een echt model zijn om na te tekenen.

Voor wie, wanneer en kosten
Deze cursus is ook toegankelijk voor deelnemers die geen lid zijn van de schildergroep of de tekengroep. De data zijn 16, 23 en 30 augustus 2018 van 13:30 tot 15:30 uur.
De kosten zijn € 21,- voor drie lessen, inclusief materiaal en een levend model.

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden voor bovenstaande lessen en/of de cursus kun je contact opnemen met Sabine Wendling: E. s.wendling@paletwelzijn.nl of T. 088 02 34 242