Gouda:Themadag Rouw en Rituelen

27 mei 2016

Gouda:Themadag Rouw en Rituelen

Agnietenkapel_Gouda”Wat je niet wil dat voorbij is, is niet voorbij, als je het zelf maar levendig houdt…” (Thomas Verbogt)

Donderdag 2 juni organiseert stichting Boek en Troost in het kader van de week van de begraafplaats, een Themadag Rouw en Rituelen in de Agnietenkapel aan de nieuwe Markt 100 in Gouda.

Tussen 13.00 en 17.00 uur is er een gevarieerd programma waar iedereen aan de slag kan gaan met verschillende vormen van rituelen.

 

Laat je wensen, herinneringen of troostrijke gedachten achter op een briefje in een van de vakjes van het bijzondere Wensdoek. (Een kunstwerk met kleine openingen waar briefjes met wensen ingeschoven kunnen worden bij of na het overlijden van een dierbare). Steek een kaarsje op of zoek een steen uit en beschrijf/beschilder deze met een wens of gedachte. Maak of koop een troostcadeautje.

  • Om 13.30 uur start een wandeling onder leiding van een deskundige vrijwilliger die je meeneemt langs rouw en rituelen in Gouda in vroeger tijden, deelname € 5,00. De hele dag wordt muzikaal omlijst en je vindt er bijpassende kunst aan de muren en een boekentafel gevuld met boeken over rouw, verlies en troost.
  • Om 19.30 uur is er een inspirerende lezing over Rouw en Rituelen door Marinus van den Berg, schrijver van boeken over verlieservaringen en rouwverwerking.
    kaartjes á € 7,50 zijn nog te bestellen.

Aanmelden voor de wandeling en/of de lezing via info@boek-en-troost.nl
Meer informatie is te vinden op www.boek-en-troost.nl