Palet Welzijn zoekt collectanten voor de Oranje Fonds Collecte Oosterheem van 1 mei t/m 7 mei

4 mrt 2016

Palet Welzijn zoekt collectanten voor de Oranje Fonds Collecte Oosterheem van 1 mei t/m 7 mei

Palet Welzijn collecteer dit jaar mee met de Oranje-Fonds-Collecte in Oosterheem en is op zoek naar zeker nog 10 mensen die mee willen lopen. Opgeven kan bij Christa Tas: M c.tas@paletwelzijn.nl T 088 023 42 46.

Wat wordt er met het bedrag gedaan?
Van het opgehaalde bedrag krijgt Palet Welzijn de helft. Daarmee kunnen we samen met het Rode Kruis Basis EHBO lessen voor senioren voor een aantrekkelijke prijs organiseren.
De andere helft van de opbrengst besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in Zuid Holland. Alles wordt zo besteed en alles blijft dichtbij.

Het belang van EHBO voor senioren
Belang van kennis van EHBO voor senioren is het versterken van de zelfredzaamheid. De regering geeft aan dat senioren langer zelfstandig thuis moeten blijven wonen.
Met deze cursus kunnen ze niet alleen zichzelf beter redden, maar kunnen ze ook anderen helpen. Zodat niemand er in tijden van nood alleen voor staat.
Mensen met EHBO-kennis zijn niet alleen in staat om adequaat te reageren na een ongeval, ze kunnen ook gevaarlijke situaties beter herkennen en inschatten.

Oranje Fonds Collecte
Met de Oranje Fonds Collecte helpt het Fonds in heel Nederland stichtingen en verenigingen om extra euro’s op te halen. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. En daar is altijd extra geld voor nodig. Met de collecte helpen we hen daarbij en we hopen dat veel mensen een paar uurtjes willen bijdragen.”
Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.