Waddinxveen Beweegt sluit aan bij Nationale Sportweek

10 apr 2015

Waddinxveen Beweegt sluit aan bij Nationale Sportweek

Jong en oud kunnen in Waddinxveen deelnemen aan diverse sportactiviteiten tijdens de Nationale Sportweek.
Het programma wordt uitgedeeld op de scholen en is verkrijgbaar bij Palet Welzijn. Hieronder kunt u doorklikken voor het programma.
Programma Sportweek
Informatie locaties en aanmelden Sportweek

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet.
De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek wordt in 2015 gehouden van zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 april.
De hele week zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten.

Ruim 10 jaar Nationale Sportweek
De eerste Nationale Sportweek werd in 2004 georganiseerd. Nu is dit sportieve evenement uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen van Nederland met ieder jaar weer een recordaantal deelnemers, deelnemende gemeenten en sportaanbieders. In 2013 vierde NOC*NSF de tiende Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek werd tot op heden in de laatste week van april gehouden..
Doel
De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden.
Nog steeds sporten veel mensen niet. De organisatie van de Nationale Sportweek is een van de initiatieven die de positieve bijdrage die sport geeft aan mensen en maatschappij vergroot.
Recorddeelname
In 2014 organiseerden 208 gemeenten een lokale Sportweek. Daarnaast werden er in nog eens ruim 100 gemeenten sportactiviteiten georganiseerd.
Landelijk werden er 9.000 sportactiviteiten georganiseerd waaraan ruim 1.000.000 Nederlanders deelnamen. Recordaantallen, die ieder jaar weer toenemen!

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen via T 088 0234247 of info@paletwelzijn.nl