Mantelzorgers in Gouda krijgen mantelzorgpas

11 nov 2015

Mantelzorgers in Gouda krijgen mantelzorgpas

Op 10 november, de dag van de mantelzorg, ontving Mevrouw Langeveld symbolisch de eerste mantelzorgpas van Gouda uit handen van wethouder Laura Werger.
foto mantelzorgpasgouda klein2
Mw.Langeveld zorgt al 31 jaar intensief voor haar man. Het is een blijk van waardering voor de vaak langdurige inzet van mantelzorgers voor anderen. De pas heeft een aantrekkelijk aanbod variërend van een korting bij de ziektekostenverzekering tot een leuk dagje uit.

Vanaf 2015 zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor het waarderen van mantelzorgers. “Het zijn mensen die onmisbaar zijn in onze samenleving”, aldus wethouder Laura Werger (Zorg en Welzijn). Daarom wil gemeente Gouda met de mantelzorgpas alle mantelzorgers in het zonnetje zetten die langdurig, onbetaald en intensief zorgen voor een goede vriend, buur of familielid.

Het landelijke Mantelzorgcompliment, dat voorheen door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werd uitgekeerd, is per 1 januari 2015 vervallen. Mantelzorgers kregen toen €200,-. Niet alle mantelzorgers kwamen voor deze €200,- in aanmerking. Veel mantelzorgers vielen buiten de criteria. Met de mantelzorgpas is het mogelijk alle mantelzorgers een blijk van waardering te geven.

De Goudse mantelzorgpas kan in 2015 en 2016 gebruikt worden. Elke maand komen er nieuwe aanbiedingen op en mantelzorgers kunnen zelf ook aangeven wat zij graag op deze pas willen. Zij zijn immers als geen ander in staat te beoordelen wat zij nodig hebben.

Het aanvragen van de pas kan heel eenvoudig online via deze site www.mantelzorgcentraal.nl