Prokkel Netwerkbijeenkomsten in januari 2015

26 nov 2014

Prokkel Netwerkbijeenkomsten in januari 2015

Van 13 tot en met 30 januari 2015 organiseert Stichting Prokkel in elke provincie een zogenaamde netwerkbijeenkomsten voor organisaties en bedrijven die mee willen doen aan de Prokkelweek. Er worden presentaties gegeven waardoor men zelf kan ontdekken wat het is en wat men er mee kan doen. De bijeenkomsten in januari zijn mede bedoeld als voorbereiding voor het organiseren van activiteiten in de Prokkelweek.

Prokkelweek: één week in juni als inspiratie voor de rest van het jaar
Jaarlijks in de eerste week van juni, organiseren duizenden vrijwilligers activiteiten die mensen met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact brengen. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait. Ook gemeenten, bedrijven, ouderverenigingen, WMO raden en scholen zijn hierbij betrokken en hebben op deze manier meer kennis en inzicht gekregen in wensen, behoeften en mogelijkheden van mensen met een (verstandelijke) beperking.
Prokkelen blijkt te werken als laagdrempelig instrument en wordt o.a. gebruikt om te laten zien wat de mogelijkheden zijn van mensen met een verstandelijke beperking.

Prokkelen door en voor iedereen
Zelfstandig ondernemers, welzijnswerkers, medewerkers van woningbouwcorporaties, gemeenten, (praktijk)scholen, lokale bedrijven, buren en particulieren Prokkelen mee. Door te Prokkelen laten zij zien dat zij graag willen bijdragen aan integratie en participatie van mensen met een beperking. Prokkelen kan op alle terreinen: Stage lopen, sporten, eten of discussiëren. In de buurt, thuis, op school, op het werk of bij de voetbalclub. Prokkels zorgen voor nieuwe contacten en kunnen nieuwe inzichten geven. Niet alleen tijdens, maar ook juist na de Prokkelweek.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via http://www.prokkel.nl/aanmelden/

Bijeenkomst in ZUID-HOLLAND
Zoetermeer
Woensdag 28 januari 2015
15.00 uur – 17.00 uur
Palet Welzijn, Eetcafe Meerzicht
Albrandswaard 1, 2716 DA Zoetermeer