Actueel - Palet Welzijn

14 mrt 2018

Waddinxveen: 4 colleges over Rechten vanaf 19 mrt

Persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd

Sinds 2014 organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan colleges voor senioren, gegeven door enthousiaste student-docenten. Vanaf maandag 19 maart worden in het Anne Frank Centrum 4 colleges gegeven door een student Rechten.

Hoe werkt het?

Vier weken lang komt een student-docent één keer  per week een uur vertellen over zijn of haar vakgebied. De colleges zijn interactief. Dit houdt in dat u van harte wordt uitgenodigd om mee te denken en te praten over het desbetreffende onderwerp. Iedereen is welkom, ongeacht achtergrond en leeftijd!

De volgende onderwerpen komen onder andere aan de orde:

  1. De rijdende rechter. De rijdende rechter is een bekend programma waarin veel voorkomende zaken tussen burgers aan bod komen. Tijdens dit college zal ik dan ook ingaan op veel voorkomende zaken. Het zal namelijk gaan over het recht van overpad en erfdienstbaarheid. Daarbij zal ik ingaan op de voordelen van deze rechten, hoe de rechten ontstaan en hoe deze rechten eindigen.
  2. De persoon van de rechter. Tijdens dit college zal er worden ingegaan op cruciale eigenschappen die de rechter moet bezitten en waarom deze eigenschappen van belang zijn voor het goed functioneren van onze rechtsstaat.
  3. Barmhartigheid in het burgerlijk recht. Dit college zal ingaan op de definitie van barmhartigheid, of we barmhartigheid zien in onze samenleving en of barmhartigheid terug te zien is in het burgerlijk wetboek. Daarbij zal er worden stilgestaan bij de grondprincipes van barmhartigheid die in beginsel botsen met de basis principes van het burgerlijk recht.
  4. “Tour de” Wet. Het laatste college zal in het teken staan van de route van de Nederlandse wetgevingsprocedure. Welk orgaan doet een wetsvoorstel? Welk orgaan controleert? Wat gebeurt er als een wet in de praktijk niet werkt? En hoe kunnen burgers inspraak hebben in de Nederlandse wetgeving? Het college zal dus de cirkel uitleggen van het wetsvoorstel tot de praktijk.

Data van de colleges:

19 maart, 26 maart, 9 en 16 april 2018

Tijd en locatie:

Van 10.00 – 11.00 uur in het Anne Frankcentrum, Jan van Bijnenpad 1 Waddinxveen

Kosten:

€ 20,- voor in totaal 4 bijeenkomsten

Aanmelden en meer informatie:

Coördinator M. Postma tel: 088-0234247 / m.postma@paletwelzijn.nl

14 mrt 2018

Waddinxveen: Studiekring 50Plus vanaf 20 mrt

Tweede studiekring vanwege groeiende belangstelling

In 2013 is Palet Welzijn gestart met een studiekring voor senioren 50Plus. In afgelopen jaren werden talloze interessante onderwerpen behandeld zoals basisinkomen, kunstmatige intelligentie, Bit Coins, Spinoza maar ook weidevogels en oud worden. De huidige studiekring bestaat uit ruim 20 deelnemers en nog steeds is er een groeiende belangstelling voor deze formule. Daarom starten we in maart 2018 met een tweede studiekring.

In de studiekring delen senioren kennis en ervaring met elkaar

De deelnemers bepalen zelf de onderwerpen. De presentaties worden door deelnemers verzorgd, maar ook gastsprekers en excursies behoren tot de mogelijkheden. Ook zogenaamde nieuwsrondes vormen per semester een vast onderdeel. Hierbij dragen deelnemers opvallende nieuwsfeiten aan waarover gediscussieerd wordt.
De studiekring functioneert doordat alle leden meedenken over en bijdragen aan de gekozen onderwerpen. De bijeenkomsten zijn dus niet vrijblijvend. Uw betrokkenheid zorgt ervoor dat u en de andere deelnemers er wijzer van worden

Wanneer

dinsdagochtend 09.30 u -11.30 u om de twee weken (voorjaar 10 bijeenkomsten en najaar 9 bijeenkomsten)

Keertje uitproberen?

Om te kunnen kijken of dit iets voor u zou kunnen zijn bent u van harte welkom op een informatieochtend op dinsdag 20 maart a.s. Ook dan is de aanvangstijd 9.30 uur. Bent u verhinderd maar heeft u wel interesse?

Neemt u dan contact op met Palet Welzijn, tel: 088-0234247 of mail met seniorenwerk.waddinxveen@paletwelzijn.nl

5 feb 2018

Zoetermeer: Tai-Chi en Chi Kung voor senioren

Er is plaats voor nieuwe deelnemers voor Tai-Chi. Onder begeleiding van docent Henk Steenstra voert u de langzame bewegingen uit. Deze vorm van bewegen is uitstekend geschikt als gezondheidsoefening.

Doet u mee met een gratis proefles?

Wanneer:  elke woensdagavond
Tijd: van 18.30 tot 19.30 uur
Waar: recreatiezaal Oosterheemplein 156
Kosten: de proefles is gratis
Contact en informatie: Christa Tas T. 088 02 34 246 E. c.tas@paletwelzijn.nl

Aanvullend op de Tai-Chi wordt ook Chi Kung beoefend. Chi Kung gebeurt veelal op de plaats, waardoor er meer aandacht voor de ademhaling kan zijn en de bewegingen makkelijker gevolgd kunnen worden.

10 nov 2017

Zoetermeer: Bingo in de wijk Meerzicht

Iedere 2e zondag van de maand is er Bingo in de Huiskamer van Meerzicht.
Natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen. Daarnaast heeft u een hele middag plezier, inclusief een consumptie naar keuze met een lekker borrelhapje.

Iedereen is van harte welkom om mee te spelen.

Wanneer:  de eerstvolgende Bingo is zondag 10 december
Tijd: 14.00 uur
Waar: Albrandswaard 1 in Zoetermeer
Kosten:  € 5,00 per plankje
Informatie: Sabine Wendling T. 088 02 34 242 E. s.wendling@paletwelzijn.nl

26 okt 2017

Waddinxveen: (H)eerlijk eten voor senioren

Palet Welzijn organiseert een (h)eerlijke en smakelijke lunch in het Anne Frank Centrum. Daarmee sluit zij aan bij diverse initiatieven in Waddinxveen. Uitgangspunt is respectvol omgaan met voedsel, kleding, mens en milieu.

De lunch bestaat uit diverse broodjes belegd met streekproducten, fair trade zoetwaren en biologisch roerei, maar ook uit een warme stoofschotel van vlees uit de regio.

Echt om te smullen dus!

Wanneer: Donderdag 2 november
Tijd: de maaltijd begint om 12.00 uur
Waar: Jan van Bijnenpad 1 te Waddinxveen
Kosten: € 8,50
Aanmelden kan t/m 27 oktober via T. 088 02 34 247